Restaurang

”Ekologiskt, närproducerat och hållbart men vi är också väldigt duktiga på att laga riktigt god mat”

Menyerna på värdshuset tas fram av Carola Magnusson och Daniel Sparrfeldt. Carola ägare av Värdshuset och grundare av Carolas Eko har bland annat tilldelats Gastronomiska Akademiens silvermedalj.

Daniel, vår köksmästare brinner precis som Carola för att laga mat med riktiga råvaror och har ett olympiskt guld och en totalseger i World Cup tillsammans med Fazer Culinary team.

På stora Skuggans Värdshus inspireras köket mycket av Nationalstadsparkens omgivande natur.
Våra smaker är genuina och smakar som mat skall smaka, utan tillsatser och aromer. Eftersom vi arbetar med ekologiska närodlade råvaror i främsta hand i ett land som Sverige har vi även blivit väldigt kreativa. Vi är mycket stolta över vår känsla för smak och detalj.  

Miljö

Inredningen är gjord av arkitekt Alexandra Magnusson. Även här har Nationalstadsparken varit förebild för design och färgval med inspirationen att ta med parken in i Värdshuset. Hon har använt hållbara rena material och återbruk till så stor del som möjligt.  Exempelvis dekoreras våra bord av tall och björktiljor från parken.