Kära gäster, vi kommer fira jul på Värdshuset även 2020 men pga rådande situation kommer det att se lite annorlunda ut mot tidigare år.
Vi återkommer med mer information kring detta efter sommaren.

JULBORD PÅ STORA SKUGGANS VÄRDSHUS 2019
Här på natursköna Norra Djurgården ligger Stora Skuggan, en orörd pärla bland ekar och ängar bara minuter från centrala Stockholm. Värdshuset dekoreras varsamt i sann julig anda. Vägen upp till entrén lyses upp av marschaller, och ni välkomnas med värmande glögg runt öppen eld. Inne på Värdshuset är det dekorerat med kvistar av granris, stubbar, kottar, hyacinter, röda band och levande ljus. Med stämningsfull musik i bakgrunden tar vår kunniga och förväntansfulla personal emot och hälsar er välkomna.

Datum: 30/11 – 22/12

Sittningar: JULLUNCH VARDAGAR* 11.00-14.30
                      JULMIDDAG TISDAG-LÖRDAG* 17.30-22.00
                       
Stängt måndagar (öppnar upp vid förfrågningar på 60 eller fler personer)
Kapacitet: 150 gäster

Pris: JULLUNCH 558kr exkl. moms/625kr inkl. moms per person 
          JULMIDDAG 670kr exkl. moms/750kr inkl. moms per person
         
*Barnpriser Julmiddag, 3-6 år 175kr/ 7-12 år 350kr (inkl. moms)
          *Dryck tillkommer
          *Förbokning krävs 

BOKNING storaskuggan@carolaseko.se eller ring oss på 08 – 15 50 70

VÅR MAT
Carola Magnusson gjorde ekoköket känt, tillgängligt och älskat i Sverige. På Stora Skuggans Värdshus har hon tillsammans med sina medarbetare skapat ett julbord för alla sinnen och utöver det vanliga. Att äta Stora Skuggans klassiska julbord är att uppleva mat på riktigt och på nytt. Som den smakade förr och alltid utan onödiga tillsatser och E-ämnen. 

Maten lagas på råvaror som producerats varsamt av ekologiska bönder och djuruppfödare. Råvarorna väljs alltid utifrån perspektivet att de skall främja mångfalden inom jordbruket och naturen. All mat är förberedd och lagad på plats och varje råvara och dryck har sin egen historia.  

Exempelvis är det rökta lammet och våra lammdelikatesser Kungens lamm som betat runt Värdshuset och som sedan alvedsrökts på VÄDDÖ. Vi stoppar inte korvarna själva men Carola och team är med och tar fram smak och står för receptur. Snapsarna är smaksatta med örter och bär plockade på Stora Skuggans ägor och vi saltar ur sillen själva och gör vår egen 1-2-3 lag.

Julbordet är uppdelat i det kalla bordet från havet, det kalla bordet från skog och mark, det varma bordet, julens söta och ostar.

Ett urval från menyn:

ENBÄRSSILL GLASMÄSTARSILL SENAPSSILL ÖRTSILL APELSIN & NYKÖPINGSSILL ÄPPLE & CALVADOSSILL CEVICHE PÅ SILL LERPOTTASILL GRAVAD STRÖMMING MED TERIYAKI
GUBBRÖRA KLÄDESHOLMENS MATJESSILL ÄGGHALVOR ÄGGROYALE GRAVAD LAX INKOKT LAX KOKT POTATIS

GRILJERAD EKOSKINKA RULLSYLTA PÅ FLÄSKSIDA PRESSYLTA RÖKT KUNGALAMMSTEK RÖKT LAMMHJÄRTA PATÉ PÅ LAMMLEVER RÖKT LAMMKORV

HET FLÄSKSIDA ASIAN STYLE ÖLKORV PÅ SKUGGANS FJÄLLKO BRÄND PALSTERNACKA/ROTPERSILJA LAMMPRINSKORVAR KÖTTBULLAR DOPP I GRYTAN RISGRYNSGRÖT

JANSSONS FRESTELSE RÖKT RÖDBETA RÖKT MOROT POTATIS & JORDÄRTSKOCKSPURÉ MED TRYFFEL ÄRTPURÉ GRÖNKÅL MED BRÄND GRÄDDE RÖDKÅL ROTFRUKTSKLUBBA
KÅLROTSSALLAD SENAP & MANDEL GRÖNKÅL DADLAR VITKÅL FLÄDER

MAZARINTÅRTA KLENÄTTER PEPPARKAKOR GAMMELDAGS CHOKLADPUDDING ISCHOKLAD KNÄCK BRÄCK MARMELADKUBER SMÅBRÖD NÖTTER TORKAD FRUKT
RIS A LA MALTA MED BÄR MJUK PEPPARKAKA MED APELSINGLASYR YOGHURT & BÄRMOUSSE SALTKOLA INKOKTA ÄPPLEN & PÄRON

BLÅ KORNSBLOMST THYBO HÖOST BRIE FIKONMARMELAD CITRUS & MOROTSMARMELAD DADLAR FRUKT

BRA ATT VETA
Maten vi serverar på vårt julbord är lika god för smaklökarna som för miljön, av den anledningen hittar ni exempelvis ingen ål på vårt julbord (förutom vår marsipanål doppad i ekologisk peruansk choklad)
Hos oss sitter ni kvar i lugn och ro, vi har inte direkt efterföljande sittningar. Vi vill att ni skall ta er tid och njuta och umgås kring matupplevelsen.
Den 13/12 har vi alltid besök av barnen och Djuren från 4H gården som lussar för oss – ett populärt datum som snabbt blir fullbokat.
Möjlighet att sitta avskilt finns i Gläntan som tar upp till 35 personer. Lokalen är gratis om ni är 35 personer eller fler, är ni färre tillkommer en lokalkostnad.
Är ni 80 eller fler sitter ni avskilt utan någon extra kostnad i vår stora matsal.
Möjlighet finns att abonnera hela Värdshuset, kontakta oss för en offert.