MIDDAG
Äntligen öppnar vi upp för middag fredag till söndag. Vårt middagskoncept låter er kombinera er egen middag i detalj, från vilken förrätt till att välja protein, tillbehör och såser till varmrätten.

KVÄLLSMENY – Fredag, Lördag, Söndag

FÖRRÄTTER

BLÄCKFISK 115kr
8 armad grönkål syrad kålrabbi grillad citron espelettpeppar koriander
Lazanou Chardonnay, Chenin blanche – Viogner Syd Afrika  125kr

RÖDBETA  115kr
Bakad rödbeta rökt rödbetspure brynt grädde syltade blåbär friterat palsternacka
Sopron kekfrankos Ungern Peter Weninger  125kr     

JORDÄRTSKOCKSOPPA    95kr
Thybodipp rosmarinsurdegsstav
Dobogo Furmint Tokaj Ungern  90kr

EN TALLRIK KÖTT
styckdetaljerna varierar från kväll till kväll 

LAMM   150g/175kr   250g/225kr
Stora skuggans ängar ”KUNGENS FÅR”
Rödvinsbrässerad lammlägg
FJÄLLKO  150g/195kr   250g/245kr
från stora skuggans ängar
Flankstek
FÅGEL   150g/185kr   250g/205kr
Eko – reko Bosarp
Rimmad örtmarinerad kycklingbröstfilé
FISK   205kr
Smörstekt långa ryggfilé  MSC-märkt
VEGETARISK   155kr
Zucchini och fetaostbiff

TILLBEHÖRvälj med fördel två stycken
Potatispuré färsk tryffel krispig grönkål  60kr
Bakad spetskål shitake grädde  55kr
Butternut palsternackspure örtgremoulata   45kr
Rostade gula morötter brynt smör mandel vallmo  55kr
Basilikakräm tomater  varm fetaost picklad rödlök 55kr
Alspånsrökt bakad gul och rödlök muscovadosocker 55kr
Pommes frites 45kr

SÅS – SMÖR
Rödvinssås  30kr
Bearnaise  35kr
Ört och tomatsås  25kr
Draksmör – det heta smöret 25kr
Tryffelmajonäs 35kr

 

OSTAR                                                              45kr/ost

THYBO – Thise mejeri, handsaltad och formad med mänsklig hand. Lagrad 10 månader, pastöriserad.

HÖOST – Naturmejeriet, korna äter torkat gräs och örter som grönfoder vintern igenom. Fodret innehåller förutom gräs och vitklöver upp till 40 olika örter för att stimulera kornas immunförsvar och förbättra mjölkens fettsyresammansättning. På så vis skapas grunden för en särskilt väldoftande och aromatisk utveckling i ost. Lagrad 12 månader, pastöriserad.

FYRTORNSOST – Fyrtornsosten är en vällagrad ost speciellt utvald av ostmästaren att lagras vidare tills den är minst ett år gammal. Osten har en kraftig och lätt nötaktig smak med fin syra. Konsistensen är fast med tät textur och den tydliga kristalliseringen bjuder på ett angenämt knaster.

BLÅ GRUBÉ – lagringen sker i underjordiska kalkgruvor vilket ger en mer utvecklad smak och karaktär. Osten har en mjuk och krämig konsistens. Smaken är djup och fyllig med tydlig karaktär från lagringen i gruvorna.

CHARKBRICKA                                               165kr

VÅR EGEN RÖKTA LAMMKORV – från Stora Skuggans ängar ”KUNGENS FÅR”

LAMMHJÄRTA – från Stora Skuggans ängar ”KUNGENS FÅR” alvedsrökt

FLÄSKYTTERFILÉ – lufttorkad på Nibble gård från Nibble gård

FLÄSKARRÉ – lufttorkad på Nibble gård från Nibble gård

 

PRALINER – Jan Hedh Escalante                    12kr/st