UNDER DECEMBER SERVERAR VI JULBORD ISTÄLLET FÖR A LA CARTE

För bokning av julbord mejla oss på storaskuggan@carolaseko.se eller ring 08 -15 50 70
Söndag kväll 2/12 och 9/12 har vi stängt men 16/12 går det att boka julbord på kvällssittning 17.30 -22.00

MIDDAG
Äntligen öppnar vi upp för middag fredag till söndag. Vårt middagskoncept låter er kombinera er egen middag i detalj, från vilken förrätt till att välja protein, tillbehör och såser till varmrätten.

KVÄLLSMENY – Fredag, Lördag, Söndag

FÖRRÄTTER

Klädesholmens matjesill, gräslök, ägg 64 grader, syrad crème fraiche,  85Kr
brynt smör, picklad rödlök
Kråkudden – Roslags Näsby bryggeri   72kr

RÖDBETA Solmarka gård    100Kr
BAKAD RÖDBETA RÖKT RÖDBETSPURE BRYNT GRÄDDE
SYLTADE BLÅBÄR & FRITERAD PALSTERNACKA
Sopron kekfrankos Ungern Peter Weninger   105kr/glas           

JORDÄRTSKOCKA
Okänd EKOodlare     100Kr
THYBODIPP ROSMARIN SURDEGSKRUTONG
Dobogo Furmint Tokaj Ungern     120kr/glas

CHARK & PICKLAT   165kr
LAMMSTEK & LAMMHJÄRTA alvedsrökt
KUNGENS FÅR Stora skuggans ängar

FLÄSKYTTERFILE & FLÄSKKARRE
Lufttorkad från Nibble Gård
Quaderna, Via Crianza temeranillo Spanien   115kr/gl

EN TALLRIK KÖTT
styckdetaljerna varierar från kväll till kväll

LAMM     150g/205kr   250g/245kr
Stora skuggans ängar ”KUNGENS FÅR”
Entrecote
FJÄLLKO  150g/205kr   250g/275kr
från stora skuggans ängar
Flankstek
FÅGEL    150g/185kr   250g/205kr
Eko – reko Bosarp
Rimmad örtmarinerad kycklingbröstfilé
FISK      205kr
Smörstekt sejrygg MSC-märkt
VEGETARISK 
155kr
Kamut & höostbiff

TILLBEHÖRvälj med fördel två stycken
Potatispuré färsk tryffel krispig grönkål   60kr
Bakad spetskål shiitake grädde 55kr
Rökt morot muscovadobakad lök mandel vallmofrön 55kr
Basilikakräm tomat varm getost picklad rödlök 55kr
Pommes frites   45kr

SÅS – SMÖR
Rödvinssås   30kr
Bearnaisesås  35kr
Ört och tomatsås 25kr
Curry- & chilismör  25kr
Tryffelmajonäs    35kr

 

OST                                                       45kr/st

THYBO Thisemejeri, handsaltas och formas med mänsklig hand.
Lagrad i 10mån pastöriserad

HÖOSTNaturmejeriet, korna äter torkat gräs och örter som grönfoder vintern igenom.
Fodret innehåller förutom gräs, vitklöver och upp till 40 olika
örter för att stimulera kornas eget immunförsvar och förbättra
mjölkens fettsyresammansättning. På så vis skapas grunden för
en särskilt väldoftande och aromatisk utveckling i ost.
Lagras 12 mån pastöriserad

FYRTORNSOST – fyrtornsosten är en vällagrad ost speciellt utvald av ostmästaren att lagras vidare till den är minst ett år gammal. Osten har en
kraftig och lätt nötaktig smak med fin syra. Konsistensen är fast
med tät textur och den tydliga kristalliseringen bjuder på ett
angenämt knaster.

BLÅ GRUBÉ – lagringen sker i underjordiska kalkgruvor vilket ger en mer
utvecklad smak och karaktär. Osten har en mjuk och
krämig konsistens. Smaken är djup och fyllig med tydlig
karaktär från lagringen i gruvorna.

 

Praliner Jan Hedh                                         12kr/st
Hasselnöt
Laktris
Mandel/Amaretto

Fransk chokladtårta,svartvinbärs coulis, vispgrädde         89Kr

GLÖM INTE ATT BOKA JULBORD: storaskuggan@carolaseko.se