Under januari, februari och mars håller vi stängt på fredag, lördag och söndagkvällar. Vi återkommer snart med mer information om vårens kvällar och med en ny härlig meny.

Nedan kan ni kika på hur meny & kvällskonceptet såg ut hösten 2018.

MIDDAG 
Vårt middagskoncept låter er kombinera er egen middag i detalj, från vilken förrätt till att välja protein, tillbehör och såser till varmrätten.

KVÄLLSMENY – Fredag, Lördag, Söndag

FÖRRÄTTER
RÖDBETA Solmarka gård    100Kr
BAKAD RÖDBETA RÖKT RÖDBETSPURE BRYNT GRÄDDE SYLTADE BLÅBÄR & FRITERAD PALSTERNACKA
Sopron kekfrankos Ungern Peter Weninger   105kr/glas           
JORDÄRTSKOCKA Okänd EKOodlare     100Kr
THYBODIPP ROSMARIN SURDEGSKRUTONG
Dobogo Furmint Tokaj Ungern     120kr/glas
CHARK & PICKLAT   165kr
LAMMSTEK & LAMMHJÄRTA alvedsrökt KUNGENS FÅR Stora skuggans ängar FLÄSKYTTERFILE & FLÄSKKARRE Lufttorkad från Nibble Gård
Quaderna, Via Crianza temeranillo Spanien   115kr/gl

EN TALLRIK KÖTT styckdetaljerna varierar från kväll till kväll
LAMM     150g/205kr   250g/245kr
Stora skuggans ängar ”KUNGENS FÅR”
Entrecote FJÄLLKO  150g/205kr   250g/275kr
från stora skuggans ängar Flankstek
FÅGEL    150g/185kr   250g/205kr Eko – reko
Bosarp Rimmad örtmarinerad kycklingbröstfilé
FISK      205kr
Smörstekt sejrygg MSC-märkt
VEGETARISK 155kr Kamut & höostbiff

TILLBEHÖRvälj med fördel två stycken
Potatispuré färsk tryffel krispig grönkål   60kr
Bakad spetskål shiitake grädde 55kr
Rökt morot muscovadobakad lök mandel vallmofrön 55kr
Basilikakräm tomat varm getost picklad rödlök 55kr
Pommes frites   45kr

SÅS – SMÖR
Rödvinssås   30kr Bearnaisesås  35kr
Ört och tomatsås 25kr
Curry- & chilismör  25kr Tryffelmajonäs    35kr  

OST     45kr/st
THYBO Thisemejeri, handsaltas och formas med mänsklig hand. Lagrad i 10mån pastöriserad
HÖOSTNaturmejeriet, korna äter torkat gräs och örter som grönfoder vintern igenom. Fodret innehåller förutom gräs, vitklöver och upp till 40 olika örter för att stimulera kornas eget immunförsvar och förbättra mjölkens fettsyresammansättning. På så vis skapas grunden för en särskilt väldoftande och aromatisk utveckling i ost. Lagras 12 mån pastöriserad
FYRTORNSOST – fyrtornsosten är en vällagrad ost speciellt utvald av ostmästaren att lagras vidare till den är minst ett år gammal. Osten har en kraftig och lätt nötaktig smak med fin syra. Konsistensen är fast med tät textur och den tydliga kristalliseringen bjuder på ett angenämt knaster.
BLÅ GRUBÉ – lagringen sker i underjordiska kalkgruvor vilket ger en mer utvecklad smak och karaktär. Osten har en mjuk och krämig konsistens. Smaken är djup och fyllig med tydlig karaktär från lagringen i gruvorna.  

Praliner Jan Hedh    12kr/st
Hasselnöt Lakrits Mandel/Amaretto
Fransk chokladtårta,svartvinbärs coulis, vispgrädde         89Kr